lunes, mayo 01, 2006

L'esglesia de Santa Magdalena



LA GENERALITAT REBUTJA DECLARAR BÉ CULTURAL D'INTERÈS NACIONAL L'ESGLÉSIA DE SANTA MAGDALENA

REDACCIÓ.- El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha rebutjat la declaració de l'església de Santa Magdalena de Cervera com a bé cultural d'interès nacional en considerar que els seus valors són només considerables des del punt de vista local, segons l'informe elaborat pel Consell Assessor del Patrimoni Cultural de Catalunya.

Per aquest motiu, el Departament ha arxivat la petició, tal com ja ha informat al consistori cerverí, segons la resolució que va publicar la passada setmana el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Això suposarà que s'aixequi la suspensió de llicències municipals per a la parcel·lació o construcció en aquell terreny.

(La Veu de la Segarra, 28 d'abril de 2006)

1 comentario:

La casa de baix dijo...

DEPARTAMENT DE CULTURA

RESOLUCIÓ CLT/1082/2006, de 20 de febrer, per la qual s'arxiva l'expedient de declaració de bé cultural d'interès nacional de l'església de Santa Magdalena, a Cervera (Segarra). (Pàg. 17392)


RESOLUCIÓ
CLT/1082/2006, de 20 de febrer, per la qual s'arxiva l'expedient de declaració de bé cultural d'interès nacional de l'església de Santa Magdalena, a Cervera (Segarra).
Atès que per la Resolució de 19 de maig de 1980 (BOE núm. 171, de 17.7.1980) es va incoar expedient per a la declaració de monument historicoartístic a favor de l'església de Santa Magdalena, a Cervera (Segarra);
Vist l'informe desfavorable a la declaració emès en data 22 de novembre de 2005 pel Consell Assessor del Patrimoni Cultural Català, en el qual es fa constar que els valors culturals de l'esmentada església són només remarcables des del punt de vista local, però no en l'àmbit nacional;
Atès l'article 8.3 de la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català,
Resolc:
.1 Arxivar les actuacions de l'expedient de declaració de bé cultural d'interès nacional de l'església de Santa Magdalena, a Cervera, i en conseqüència deixar sense efectes la Resolució de 19 de maig de 1980, per la qual s'incoava l'expedient referenciat.
.2 Notificar aquesta Resolució als interessats, donar-ne trasllat a l'Ajuntament de Cervera i fer-li saber que s'aixeca la suspensió de les llicències municipals de parcel·lació, edificació o demolició en la zona afectada i els efectes de les llicències ja atorgades.
Barcelona, 20 de febrer de 2006
Caterina Mieras i Barceló
Consellera de Cultura
(06.031.099)