lunes, mayo 01, 2006

Presentacio d'al·legacions al Consistori



La Veu de la Segarra, 28 d'abril de 2006

ELS VEÏNS DEMANEN QUE S'ATURI EL PROCÉS DE LES OBRES DE REMODELACIÓ DEL CARRER MAJOR

CERVERA.- Representants de les associacions de veïns i comerciants del Carrer Major de Cervera van lliurar la passada setmana a la Paeria de Cervera un escrit que recull les seves al·legacions al projecte de remodelació, per al qual la Paeria ja ha obert fins i tot el període de licitació de les corresponents obres. Aquestes al·legacions van ser consensuades durant la reunió que van mantenir dijous un centenar de veïns del carrer a l'Auditori Municipal, convocats per ambdues associacions.

En l'escrit els veïns es mostren en desacord amb l'actual projecte, per la divisió en tres trams del carrer, entre altres aspectes, i es pregunten per quins motius vol urbanitzar el carrer si aquest ja està urbanitzat, denuncien l'incompliment de determinats preceptes legals, com el termini de 8 dies per a les al·legacions quan hauria de ser com a mínim de 20, i critiquen la forma d'actuar de l'equip de govern, que en cap moment ha consultat als veïns sobre el projecte impulsat des del consistori, entre altres aspectes.

Sobre aquesta última qüestió, Antoni Xuclà, membre de l'Associació de Veïns del Carrer Major, va declarar que "l'Alcalde menteix" en relació a les declaracions realitzades per Salvador Bordes a La Veu de la Segarra en les que afirmava que el projecte, elaborat l'any 2002, havia estat presentat ja en una reunió amb els veïns del carrer poc després de ser aprovat pel consistori d'aquella legislatura. Segons Xuclà, en aquella reunió "els veïns vam donar la confiança a l'Ajuntament precisament perquè elaborés un projecte, després de valorar els resultats de l'enquesta que es va realitzar entre les famílies de la zona per a saber si estaven d'acord amb la remodelació del carrer". Des de llavors, "l'ajuntament no s'ha tornat a posar en contacte amb nosaltres fins ara", segons el representant de l'associació de veïns. Per tot plegat, en l'escrit els veïns reivindiquen que es paralitzi de forma immediata el procés de les obres i que s'obri un període de diàleg i consens amb els mateixos.

Per la seva part, l'alcalde ha qualificat de "desafortunats" molts dels qualificatius que apareixen en aquest escrit, donat que "des de l'ajuntament no hem traït a ningú ni hem fet res d'amagat" i ha remarcat la disparitat d'opinions que van haver-hi en la reunió de veïns, així com el fet que l'escrit ha estat recolzat per només una cinquantena de veïns, en relació a l'enquesta que es va enviar a més de 180 veïns, no només del carrer Major sinó també de la plaça i els carrers adjacents, la qual va ser contestada per unes 120 persones. D'aquestes el 54% va mostrar-se favorable a refer el carrer amb un sol nivell tot nou, mentre que el 37% ho era a fer un sol nivell a partir de les voreres actuals i conservant-les i el 9% optava per deixar-lo tal com estava, i per això es va dur a terme aquest projecte. Tot i això, Salvador Bordes ha declarat que "es poden fer canvis, però no es pot desvirtuar un projecte que ja ha estat aprovat i que ha tingut el vist-i-plau de la Generalitat". Aquesta postura serà defensada pel paer en cap en la reunió que avui divendres, a les 7 de la tarda, ha convocat la Paeria amb els veïns de la zona per a explicar amb detall el procés que ha de transformar la via en un carrer per a vianants.

No hay comentarios: